به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، ابوالفضل رئوفی، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی در بازدید از پروژه های بیوگاز شرکت سامان انرژی گستر شرق گفت: تولید کود آلی باکیفیت، برق و حرارت از فضولات دامی به دلیل کثرت دامداریهای کوچک در کشور نقطه عطفی در افزایش بهرهوری و توسعه صنعت دامپروری خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، ابوالفضل رئوفی در بازدید از طرحهای پایلوت تولید بیوگاز دامی نیشابور در هفته دولت، گفت: با اجرای این پروژهها، علاوه بر رفع معضلات زیستمحیطی و تولید کود آلی باکیفیت عاری از آفات و بیماریها و بذر علفهای هرز، به ازای هر تن کود دامی، ۱۵ مترمکعب بیوگاز تولید و نیز از هر مترمکعب بیوگاز، ۱.۵ کیلو وات ساعت، برق تولید میشود.
وی افزود: از این پروژه علاوه بر تولید انرژی حرارتی، در امر تامین برق چاههای آب کشاورزی هم میتوان برنامهریزی، بهرهبرداری و اقدام کرد.
مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: تولید کود آلی باکیفیت، برق و حرارت از فضولات دامی به دلیل کثرت دامداریهای کوچک در کشور نقطه عطفی در افزایش بهرهوری و توسعه صنعت دامپروری خواهد بود و باید روی سیستمهای بیوگاز سنتی در کنار صنعتی، نگاه ویژهتری صورت گیرد تا تهدیدات زیستمحیطی این صنعت به فرصتی برای سرمایهگذاران تبدیل شود که در این راستا مجموعه اقدامات لازم، برنامهریزی و به زودی عملیاتی میشود.
بنا بر این گزارش، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فنآوری وزارت به اتفاق معاونین تولیدات گیاهی و تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی، از دو پروژه به روشهای سنتی و صنعتی تولید بیوگاز از پسماندهای دامی، تحت نظر دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت، در نیشابور بازدید کرد.
این پروژهها به عنوان پایلوتهای الگویی کشوری در خصوص ساختار فنی و استانداردسازی آنها برای دیگر نقاط کشور برنامهریزی شده است.
وی همچنین از باغ پسته ۴۰ هکتاری که از این روش برای تغذیه گیاهی استفاده شده، نیز بازدید به عمل آورد.
منبع خبر: پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی